Logo

Home

Isn't she lovely?


Lees bovenstaande titel nog een keer… Wedden dat je de melodie van Stevie Wonder er automatisch bijhoort? Ik zit er al de hele dag mee in mijn hoofd. Meestal betekent dit simpelweg dat je de song ergens op de achtergrond meepikte. Maar dat is deze keer niet het geval.

isnt she lovely
Soms heb je van die dagen dat je zo gelukkig bent. Gewoon gelukkig omdat je niets kan verzinnen waarvoor je ongelukkig zou moeten zijn. Ik heb zo’n dag. Omdat het ooit heel anders geweest is kan ik daar zeer intens van genieten. Daarom zing ik al de hele dag Stevie Wonder, maar dan wel met mijn eigen lyric. ‘isn’t it lovely!’ Daar stopt mijn eigen componeerwerk wel. Dat zinnetje herhaal ik. Vaak. En nog eens. En ik blijf het geweldig vinden! Tja, dat heet dan gelukkig zijn… Ha! Ann Christy! Mijn hoofd lijkt wel een jukebox. Zouden andere mensen ook lyrics horen tijdens gesprekken? En die dan in hun hoofd meezingen? Om dan te constateren dat ze een stuk verhaal niet mee hebben? Je weet dat het zo idioot is! Maar toch kan je het niet laten. Ik verklaar het als een neveneffect van gelukkig zijn. Om verder te gaan over dat gelukkig zijn: wanneer je het bent, sta je daar vaak niet bij stil. Het is zoals gezond zijn. Je weet het pas te appreciëren wanneer je ziek bent geweest. Je weet ook pas te appreciëren dat je gelukkig bent wanneer je ooit ongelukkig was.

Het is niet iedereen gegund om ‘s morgens als een vrolijk visje aan de dag te beginnen. Los van een ochtendhumeur zijn er heel wat mensen die de moed niet bijeen kunnen rapen om op te staan. Gewoon omdat het te zwaar is. Slapen is als dan als een verdoving. Zolang je slaapt hoef je niet te denken. En zolang je niet kan denken ben je even niet ongelukkig.

Ik besef heel erg goed hoe gelukkig ik nu ben. En gisteren. De laatste maanden eigenlijk. In het begin was dit wennen. Opstaan stond voor mij synoniem aan piekeren. Op een dag kroop ik ‘s avonds in mijn bed en kwam ik tot de vaststelling dat ik al 2 dagen (!) niét gepiekerd had! Ik voelde me als een rolstoelpatiënt die plots weer kon lopen. Ik sprak het meerdere malen per dag uit: ‘ik ben gelukkig!’ Omdat het eindelijk kon. En nu roep ik het nog eens uit omdat ik het nog steeds ben.

Ik heb een geweldig lief. (Over enkele weken gaan we ons huisje renoveren!). Ik heb fantastische mensen om me heen. En ook professioneel gaat het me voor de wind. Ik heb mijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in Influencer marketing, en ik doe dat graag! Ik doe niets waar ik niet achter sta, niets waar ik niet in geloof en niets waar ik geen zin in heb. Al is dat laatste misschien iets te voorbarig… Ik jammer nog steeds wanneer de wekker te vroeg afgaat. Met dat grote verschil dat ik achteraf spijt heb dat ik niet eerder begon aan deze heerlijke dag.

Geniet van de jouwe,

Liefs Hanne

17 January, 2017

PARTNERS


SOCIAL